Учени от Технологичния университет Чалмърс в Швеция съобщават, че са създали

...
Учени от Технологичния университет Чалмърс в Швеция съобщават, че са създали
Коментари Харесай

Учени създават нов материал, който според тях може да замести човешката тъкан

Учени от Технологичния университет Чалмърс в Швеция съобщават, че са основали наноматериал, сходен на гума, който се интегрира идеално в човешкото тяло и това може да отвори благоприятни условия за всичко от реконструктивна хирургия, до рискови модификации на тялото.

" Бяхме доста сюрпризирани, че материалът се оказа доста мек, еластичен и извънредно разтеглив ", изяснява Ананд Раджасекхаран (Anand Rajasekharan), един от учените, основали новия материал, който " може да замести човешката тъкан ".

Този нетоксичен материал, разказан в елементи в проучването, оповестено в ACS Nano, е основан от вещество, сходно на плексигласа. 

Учените пробват да основат материал, който може да замества кости, само че откриват, че обработвайки го по подобаващ метод на нанониво, той приема текстурата на гума, която съгласно тях може да размени хрущялите във всичко от стави до изкуствени носове.

" Има доста болести, при които хрущялът се чупи и се получава търкане сред костите, което провокира мощни болки в засегнатия човек ", изяснява Мартин Андерсон (Martin Andersson), началник на проучването. " Този материал може евентуално да послужи за замяна в тези случаи ".

Още повече, учените считат, че материалът може да бъде третиран с дребни протеини, откривани в имунната система, с цел да го създадат антибактериален - свойство, което те считат да тестват, употребявайки материала за уринарни катетри. Учените, създали материала основават и компания, наречена Amferia, с цел да могат и да го предложат на пазара.

 

nauka.offnews.bg

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права за
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР